keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Lisää löylyä

Sitä jäätiin viime viikolla siihen pisteeseen, että Lepiksen kiristelevät ruuvit oli rajattoman kulun siivittämänä vedetty ja ooteltiin jo loppuviikon tehotteluja. Katotaas nyt sitten miten siinä kävikään, joo perjantaina vedin vetoja ja lauantaille napsahti sitten sj-suunnistus. Hyvä.
Perjantain vedot oli mallia 4*1,7km v + 2*1,7km TT. Siihen lisäiltiin vielä kolmisen kappaletta reilun minsan mäkivetoja mielen virkistykseksi. Tuolla Taka-Keljon ensilumen ladulla noita vetoloisia pistelin menemään. Vaparilla ajat oli siinä 4.05-4.09 tasolla ja tasurilla pääsin 4.38-4.39. Viimevuotisiin kellotuksiin (vapaalla tuolloin huippukeli) verrattaessa ollaan menty näemmä tuollaiset 15sek/veto eteenpäin vapaalla ja tasurissa kehitys näyttäis olevan puolen minuutin luokkaa. Tietysti pienellä sääkertoimella ja vähäisellä otannalla katsellaan. Eikä tosiaan mitään kuuhun vievää mutta melkoisen lupaavaa kuitenkin.
Lauantaille sitten semmoinen 1h12min/15km sj-suunnistus Muuratharjulla. Valmentaja, eli siis iskä, oli sitä mieltä, että tuntivarttia en alita. Tein sen silti. Toki siinä piti kelloa vilkuilla lenkkien välissä ja laskeskella todennäköisyyksiä tummentelukertoimin, eli siis uhrata ajatustyötä epäolennaiseen, mutta tein sen silti. Oli aikas hyvä reeni, vaikka itse sanonkin.
Viikonloppu kruunattiin sunnutain kolmetuntiseen pertsan lenkkiin, joka tosin oli hyvinkin TT-painotteinen huonosta pidosta johtuen. Helppoa se oli kuitenkin. Ja näinollen viikon kokonaistunnit niistettiin sinne kahdenkympin paremmalle puolelle.

Kuluva viikko avattiin jälleen Taka-Keljossa hiihtämällä. Tiistain vedot jouduttiin kuitenkin siirtämään Saarijärven baanalle lumien sulaessa aivan silmissä.
Tiistain harjoitus oli mallia 3*3,2km kisavauhtia. Kaikeksi onneksi keli suosi: plussan puolella ja latu koostui pehmeästä ja kosteasta lumesta. Oli siis luvassa oikein nautinnollinen reeni! Eka veto oli heti oikeaoppisesti alkuvauhdin osalta tapissa ja tokalla kiekalla joutui ehkä hieman jo tummumaan. Nykyään olen ilmeisesti sen verta viisastunut, että tajusin hieman rauhoitella vauhtia, että kykenisi nousujohteiseen reeniin. Ajaksi napsahti 8.31. Tarkoitus oli kiristellä vauhtia ja toinen veto aloitettiin jälleen täydellä höngällä. Puolimatkassa näytti vielä pahalta mutta hyvä loppuveto tiputti muutaman sekunnin, 8.25. Kolmanteen olikin sitten satsattava elämä peliin jos meinasi aikaa parantaa. Lupauksia herätellen lyöntiä löytyi viimeiseenkin vetoon ja kohtalaisen hyvällä toisen kiekan runttauksella kello pysähtyi aikaan 8.19. Tässä vaiheessa aikaisempia muistellen voidaankin saivarrella, että kehitys kulkee väärään suuntaan, vedinhän tuossa hieman taaksepäin katsellessa kovempia aikoja. Muistettaneen kuitenkin tässäkin suhteessa ne sää- ja olosuhdekertoimet. Viimekertaiseen eroa taisi olla juurikin tuossa kelissä, sillä nyt ei liukua oikein alamäessä kovin pitkään riittänyt. Puolentoista viikon takaisiin kellotuksiin arvelisin kelivaikutuksen olevan vähintään tuollaista 15sek/veto luokkaa.
Tuolla Saarijärvellä on kyllä mukava käydä hiihtämässä. Onhan se tietysti kaukana Jyväkylästä kulkiessa mutta mitäpä sitä ei hiihtourheilun hyväksi tekisi? Kaiken lisäksi siellä saatta törmätä ladulla vaikka Jopiin, jonka kanssa voi sitten hieman jutella mukavia hiihtäessä.

Nyt kyllä näyttää nuo kelit aika pahiksilta hiihdon suhteen kun lämmintä pitelee ja vettä tihuttelee. Tuossa aamusella käväisin täällä Mikkelissä Kalevankankaalla räntäsateessa jauhamassa hieman suksilla ja latu tuntui sulavan alta. Jos kuitenkin vielä pari lenkkiä sais vetää, niin hyvä olis.
Loppuviikolle ohjelmaan on valikoitunut ilmeisesti vain yksi kova treeni, joka vedettäneen lauantaina Saarijärvellä. Mitä ilmeisemmin perinteinen vetosetti. Tai sitten jotain ihan muuta. Sunnuntaille sitten jonkinmoista toppatakkihommaa kun suunnittelen jälleen Ynyn juniooreille taitoreenin tuonne Touruvuoren alueelle. Taidan jättää itse siellä tehottelut väliin. Ja onhan sitä ohjelmassa tietysti hiihdon maailmancuppikauden avauksen seuraamista. Penkkiurheilua jaloimmillaan!

Näillä mennään edelleen kohti Yllästä ja koko talvea.

Merkittäviä uutisia: Ponnen manageri Antti valittiin liittohallitukseen. Alkaa pohjoinen puhaltamaan sielläkin!
Loppuun vielä onnittelut Lahteen ja Pelloon. Liitto palkitsi odotetusti OMan vuoden hiihtosuunnistajana ja suunnistushenkilönä. Ennenkaikkea isot onnittelut Makelle, vuoden valmentajalle! Tunnustus siitä suuresta ja arvokkaasta työstä, jota suomalaisen suunnistusurheilun hyväksi olet tehnyt!

Ei kommentteja: