tiistai 12. tammikuuta 2010

83 vuotta

Huomenissa sitä sitten pusketaan kohti Venäjää. Syynä on tietenkin hiihtosuunnistuksen maailmancup. Kisat käydään tuolla vanhan kunnon Terijoen nurkilla ja kaikki tietysti toivomme näkevämme mm. runoja harrastaneen Otto-Villen. Tai jotain sen tapaista.

Valmistautuminen oli suunniteltu hyvin ja se toteutui seuraavasti:

2.1. Huiman hiihdot 15km V (Siirretty kahdesti pakkasen takia)
6.1. Keski-Suomen maakuntaviesti 10km V (siirretty pakkasen takia)
9.1. Rieskarastit (Ej start, pakkasta -20 astetta)
10.1 Huhtasuon hiihdot 10km V (10.tila +1.27 Pentsis Anssiin ja Kuisma Taipaleelta tukkaan)

Eli hyvin on huilannut. Kisoja on jäänyt käymättä mutta niitä on paikattu sitten tekemällä kovia täällä kotona. Muuratharjun hisu-urasto on ollut jopa kovassa käytössä. Kyllä siinä on suksi luistanut lumikengin tampatulla uralla reilussa kahdenkympin pakkasessa. Vielä kun on sattunut satelemaan muutaman sentin nihkeää vitiä siihen päälle... Ihan liki joka toisella työnnöllä pääsi aina eteenpäin. Ja kone huuti punaisella.
Mutta sanotaan nyt, että tikki on kova. Lukekaa täältä. Ei tietysti mitään kuuhun vievää mutta hyvää kansallista tasoa nyt kuitenkin.

Että semmosta. Käväisin tuossa tänään hakemassa uudet sauvat, monot ja muuta tarpeellista Fortesportista. Ei muuta kuin iso kiitos kepeistä Akille! Pakko muuten mainita, että homma toimii. Ei tarvinnut jäädä ilman vermeitä, vaikka oma aikataulu oli taas vähän mitä oli...

Nyt oletkin jo ehtinyt miettiä tuota otsikkoa riittävästi, joten annetaan palaa. Olin nimittäin tuossa maanantaina vetämässä viimeistelyreeniä Muuratharjulla. Ohjelmassa oli muuten 5,2km kisavauhtista hiihtoa + 3*1,6-1,8km hisuvedot. No mutta siinä alkuverkan aikana satuin kohtaamaan setäni tuolla ladulla. Hän siinä sitten vain kysäisi, josko tiedän kuinka kauan meidän suvussa on suunnistettu? Tuumasin etten taida tietää. Vastaus tuli onneksi nopeasti: Todistettavasti ainakin sen 83 vuotta (ensi kesänä). Ja nyt osui ensimmäiset kansainväliset edustustehtävät. Tämä oli ilmeisesti tarkoitettu ohjenuoraksi kisoihin, eli koetahan poika pärjätä, ettei jää viimeiseksi kerraksi tai tartte seuraavaa kertaa odotella yhtä pitkään tässä suvussa.


Näissä merkeissä.

Ei kommentteja: