keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Maarakentaja rastiviikolla

Kainuun rastiviikko on kisailtu ja haavat ovat umpeutuneet sen verran, jotta voinen kasailla viikon tapahtumat näkyville. Kisoissa ei näemmä oikein pärjätty. Tossulla jäin normaalin verran mutta koukkuja tuli liikaa. Toki tossulla olisi pitänyt kaikkien ennusmerkkien mukaan pystyä parempaan mutta katastrofaalisella suunnistussuorittamisella torpedoin pienet yrityksen poikaset varsin hyvin.

No se viikko mein näin:

ma Aamulenkki 15min
KRV 1.osakilpailu, keskimatka. 7,7km/48min + 45min vr. Heikko esitys, reilu 5min koukkua eikä tossullakaan oltu tuloillaan. Lisäksi rullilla kämpille 33,2km/1h49min. Väsynyttä hiihtoa erittäin huonokuntoista asfalttia pitkin. Veti ihan vertoja perinteiselle Isolahden väylälle.

ti Välipäivä. Kuntopiiri 45min + rullahiihto TT(p), 23,9km/1h39min. Hiihdin kyykäärmeen yli, eli päivän hyvä työ tuli tehdyksi.

ke Aamulenkki 15min
KRV 2.osakilpailu, MM-katsastus keskimatka. 8,2km/54min + 45min vr. Heikko esitys jälleen. Virheet samalla tasolla kuin maanantaina. Tossu tuntui keveämmältä mutta ei se vissiin ollut sitä. Paluumatkasta osa perinteisen rullilla 19,6km/1h26min. Perinteisen rullat täristi vähemmän.

to Välipäivä. Kevyt polkujuoksu 10,7km/59min. Lisäksi tankkausta. Ei muuta.

pe Aamulenkki 15min
KRV 3.osakilpailu, MM-katsastus pitkämatka. 20,1km/2h21min + 40min vr. Koukkua hiukan enempi kuin aikaisempia päivinä. Tunnin jaksoin hyvin, toisen heikosti ja loppua en ollenkaan. Molemmat takareidet kramppasivat loppulenkillä. Yhtä aikaa. Aikaero kärkeen virheiden verran suurempi kuin ajattelin.

la Aamulenki 15min
KRV 4.osakilpailu, takaa-ajo. 10,1km/1h1min + 25min vr. Viikon paras suoritus. Jalat toimivat jopa yllättävän hyvin. Ei niistä nyt siis juuri mitään irronnut mutta ei ollut niin kauheaa rämpimistä, kuin mitä pelkäsin.

su Kotona jälleen. Maastopyöräily Mahlulle 82km/3h54min. Menomatka rippijuhlille oli samalla päivän pitkälenkki. Mukavia hiekkateitä ajelin.

Viikolle kiskaisin määrää sopivat 19h14min. Joku sanois, että liikaa kisaviikolle. No voipi olla. Mutta tosiasiassa tämmöisellä viikolla on pakko kiskoa kevyttä aika paljon, sillä ei mulla jalat muuten toimi yhtään. Talvella voisi olla esim. arvokisaviikoilla aivan yhtä toimiva mutta hiihdosta kroppa palautuu eri tavalla, joten pakko ei ole tämmöistä sapluunaa vetää.

Teknisestä suorittamisesta sen verran, että ei nuo virhemäärät mikään ihme ole, sillä toukokuussa vedin kaksi suunnistustreeniä ja peräti kahdeksan kisaa, kesäkuussa peräti kaksi suunnistusreeniä ja Jukolan. Toukokuussa kahdesti kuvittelin osaavani suunnistaa. Nyt ei tarvitse enää kuvitella. No ainakin tietää mistä asiat johtuvat. Suunnistus on minulle puhtaasti toistoihin perustuva laji, suunnistusajatella en osaa.

Yhtenä päivänä muuten tuli ratamestari niin kovaa autolla vastaan, että hyvä kun tiellä pysyi. Pikkuisen siinä keinasi säikähtää kun auto kiisi vastaan liki lentämällä. Epäilin hetken, josko olisi löytänyt vielä toisen uuden aukon sen yhden lisäksi.

Viikosta vielä sen verran, että kun kerta Kainuun korvessa oltiin, ja vielä oikeasti tuolla Metsolan Erkin kotimaisemissa, niin olisi nyt luullut näkevänsä miehestä edes vilauksen. Tai edes Kaukovaaran Karin pajeron. Aika hiljaista oli tällä kertaa. Toista se on ollut ennen.

On muuten tämäkin työviikko paketissa leipätyön suhteen. Huomenna kohti Olosta ja AC24 odottaa.

Ei kommentteja: